ליעל סיגל

דיון מתוך פורום  סטומה - תמיכה

16/02/2012 | 20:43 | מאת: בני

סליחה שלא אמרתי קודם אבל אני נשוי +5.מגיע לי מזל"ט החלפתי לראשונה את הבסיס לבד.א"כ הייתי רוצה לדעת על זכויותיי.כרגע אני מקבל מהמעביד חופש מחלה. נאמר לי בבט"ל שכל עוד לא אסיים את ימי המחלה המגיעים לי מהמעביד לא אקבל את הנכות.

הי בני, ראשית, מתנצלת על הטעות, לא יודעת עם מי בלבלתי אותך (נראה לי שאלי) אבל משום מה הייתי בטוחה שאתה בחור צעיר סביב גיל 20 :-) לגבי בט"ל - אכן עד שלא תסיים את כל ימי המחלה שלך אינך יכול להגיש תביעה לנכות. אני אישית ממליצה פשוט להיכנס לאתר האינטרנט של בט"ל (לזכותם ייאמר שיש להם אתר מאוד גדול, מפורט המכיל את כל האינפורמציה שצריך) ופשוט לקרוא על זכויותיך, מה להגיש ואיך להגיש ומה וכמה מגיע לך. כך בדיוק אני צברתי את האינפורמציה שלי, פשוט ישבתי וקראתי. כעיקרון אותך מעניין לקרוא על נכות כללית: http://www.btl.gov.il/benefits/Disability/Pages/default.aspx שם יש הרבה לינקים להסברים על כל מה שצריך לדעת : איך מקבלים קצבה, מה צריך להגיש צתי ולהיכן, גובה הקצבה, תוספות המגיעות ולפי איזה תנאים ועוד ועוד. בפרט על גובה הקצבה תוכל לקרוא כאן: http://www.btl.gov.il/BENEFITS/DISABILITY/Pages/שיעורי%20הקצבה.aspx ממליצה מאוד לעשות את מה שאני עשיתי בזמנו, לשבת ולקרוא הכל אבל פשוט הכל, כדי לדעת בדיוק מי נגד מי ולהבין למה אתה זכאי. מה שלא מבינים - להתקשר למוקד של בט"ל ולשאול, לא להתבייש, פשוט לשאול ולהבין. ככה בדיוק אני צברתי את האינפורמציה שלי. נכון, לעולם אי אפשר להבין הכל עד הסוף (לצערנו בט"ל גם דואג שלא נבין הכל עד הסוף, נראה לי שככה יותר נח להם לשנות את החוקים פתאום בהתאם למה שנח להם) אבל ככל שמבינים יותר כך יש יותר כח בידיים ויותר יכולת להשיג את מה שמגיע לך ובהקדם.

18/02/2012 | 19:31 | מאת: בני

תודה

מנהלי פורום סטומה - תמיכה