נכסים

דיון מתוך פורום  סטומה - תמיכה

16/02/2012 | 10:32 | מאת: בני

ראיתי מה שכתבת לקרן על הבט"ל רציתי לדעת מה נכנס לקטגוריה "נכסים"?

הי בני, זו שאלה מורכבת מבחינת המענה. הרלוונטיות של נכסים והכנסות נוספות קשורה אך ורק לקבת תלויים - תוספות לה זכאי מי שיש לו ילד ואזי זכאי לתוספת זו במידה ואין לו הכנסות נוספות. כיון שלהבנתי אין לך ילדים, אתה מקבל את קצבת הנכות ותוספת קצבת התלויים אינה רלוונטית עבורך כלל. קצבת הנכות עצמה אינה מותנית בנכסים ובכל מיני הכנסות נוספות ומוזרות אלא תלויה אך ורק באחוזי הנכות ואי הכושר שלך ומצבך התעסוקתי. לכן, עם יד על הלב, אני ממליצה לך לא להיכנס להגדרות וסוגיות אלה שכן הן סבוכות ויותר מכל - מעצבנות ומעוררות תרעומת כיון שאינן הוגנות בצורה קיצונית. בקיצור- אל תכניס ראש בריא למיטה חולה... התרכז בהחלמתך ובמצבך הבריאותי ולא בהגדרות שאף אחד לא יודע במאה אחוז את משמעותן והבנתן דורשת הרבה זמן של קריאה מייגעת של חוקים וכללים מרגיזים (לצערי, אני נאלצתי לצבור ידע בנושא כיון שיש לי ילד ולכן קצבת התלויים רלוונטית עבורי, מאחלת לך ילדים אבל בלי שתצטרך לעשות דוקטורט בנושא קצבת התלויים :-).

מנהלי פורום סטומה - תמיכה