בדיקת קולונוסקופיה דרך סטומה

דיון מתוך פורום  סטומה - תמיכה

05/02/2012 | 23:37 | מאת: קרן

פחד אלוהים - אבל עכשיו זה מגיע. קצת יותר משנה אחרי הניתוח לכריתת הגידול, עליי לעשות בדיקת קולונוסקופיה דרך הסטומה. מישהו מכם עשה את הבדיקה, ויכול לספר לי על כך?

06/02/2012 | 10:22 | מאת: יוחאי שוורץ

הי קרן באם מותקנת בגופך סטומה מסוג איליאוסטומי אז אפשר לעשות קולונוסקופיה, ועשיתי זאת בעבר, בקשי מהרופא כי יטשטש אותך ושלא ינסה לעשות אותך גיבורה כי זה כואב כאשר לא מורדמים, מה שעלול לקרות שכתוצאה מהכנסת האויר למעי האילאוסטומי תיפתח במדבקה, קחי זאת בחשבון והצטיידי בעזרים מתאימים, והכל יבוא על מקומו בשלום, דבר נוסף שתבקשי מהרופא שיצלם בצבע את אזורי ההשקה והתפרים המנתח שלך יאמר לך תודה על כך ואין צורך בתשלום נוסף בעבור זה עלי והצליחי יוחאי

06/02/2012 | 16:37 | מאת: קרן

יוחאי, ידוע לך אם יש הבדל בין אליוסטומי לקולוסטומי בבדיקה הזאת?

08/02/2012 | 11:34 | מאת: זואי

מנהלי פורום סטומה - תמיכה