ארגון בעלי סטומה בישראל

דיון מתוך פורום  סטומה - תמיכה

ארגון בעלי הסטומה פועל תחת מחלקת השיקום של האגודה למלחמה בסרטן. בארגון רשומים חברים שעברו ניתוחים להטיית השתן או הצואה (לא רק על רקע של מחלת סרטן), כך שההפרשות מנוקזות דרך סטומה (פיום) באמצעות שקית הנמצאת בדופן הבטן, ולאפשר להם קיום אורח חיים תקין. חברי הארגון מקבלים את הביטאון "פתחון פה", המתפרסם פעם - פעמיים בשנה ומכיל מאמרים בנושאים חשובים לבעלי סטומה דוגמת תזונה, טיפול בעור, מידע על זכויותיהם, החיים האינטימיים עם סטומה ועוד. האגודה למלחמה בסרטן משתתפת במימון תקנים של אחיות סטומה בבתי החולים ובקהילה. אחיות אלה נותנות מידע לפני ואחרי הניתוח, מתאימות באופן אישי את הציוד לטיפול בסטומה, מדריכות מטופלים לטיפול עצמי ונותנות מענה לבעיות שוטפות, איתן מתמודדים בעלי סטומה וקרוביהם. במידת הצורך הן מפנות לאנשי מקצוע נוספים. רשימת אחיות סטומה מעודכנת מתפרסמת בביטאון "פתחון פה", בחוברת זו ובאתר האגודה למלחמה בסרטן. כמו כן, ניתן לקבל מידע על אחיות סטומה בארצות השונות עבור בעלי סטומה הנמצאים בחו"ל. בארגון פועלת קבוצה ייחודית לצעירים עם סטומה (בני 20-40). קבוצה זו הוקמה במטרה לספק מידע ותמיכה לצעירים לפני ואחרי הניתוח ולסייע בהתמודדות בשלבים שונים של הטיפול עם הדגשים לקבוצת גיל זו. לקבלת פרטים נוספים, יעוץ או הרשמה לארגון בעלי הסטומה באגודה למלחמה בסרטן, רח' רביבים 7 גבעתיים, ניתן להתקשר לטלפון מספר 03-5721618. אתר הארגון: http://www.cancer.org.il/template/default.aspx?PageId=7088

21/05/2014 | 22:02 | מאת: אילה

אמי, בת 79 חולה אונקולוגית 15 שנה. עברה השבוע ניתוח קולוסטומיה. אמי לא תהייה מסוגלת להחליף לבד את הסטומה. האם יש אפשרות לקבל טיפול בית של אחות סטומה להחלפות. אני אמורה להשתחרר בימים הקרובים מבית החולים ואני אובדת עצות. אשמח מאד לכל יעוץ ועזרה. תודה רבה

21/05/2014 | 22:02 | מאת: אילה

אמי, בת 79 חולה אונקולוגית 15 שנה. עברה השבוע ניתוח קולוסטומיה. אמי לא תהייה מסוגלת להחליף לבד את הסטומה. האם יש אפשרות לקבל טיפול בית של אחות סטומה להחלפות. אני אמורה להשתחרר בימים הקרובים מבית החולים ואני אובדת עצות. אשמח מאד לכל יעוץ ועזרה. תודה רבה

28/11/2014 | 11:25 | מאת: חן

אבי עבר ניתוח שחייב אותו להיות עם סטומה. אבי מנכ"ל בחברה גדולה, פעיל מאוד, אוהב ספורט וצעיר. אני מחפשת אדם כבן 55 שחי עם סטומה, ויכול לבוא לדבר איתו, על החיים עם הסטומה, עוד מידע מהשטח ולתת אופטימיות למצב. תודה רבה!

05/12/2014 | 10:44 | מאת: עוגן

אני בן 41 עם סטומה יכול לדבר

מנהלי פורום סטומה - תמיכה