חפיפה בין קומדין לקלקסן אחרי ניתוח

דיון מתוך פורום  בוטוקס ומילוי קמטים

25/04/2018 | 10:00 | מאת: בלומנטל יעקב

אישתי מטופלת בקומדין עקב החלפת מסתם מיטרלי עברה ניתוח הרמת עפעפיים בהרדמה מקומית תחת הסבה לקלקסן שאלתי כמה זמן אחרי הניתוח אפשר להתחיל את החפיפה בין התרופות כדי לחזור לשימוש בקומדין

שלום רב, זהו לא הפורום המתאים לשאלה טובה כזו. זוהי שאלה למומחה לקרדיולוגיה ו/או לרופא שמכיר היטב את הגברת. בכל מקרה, כדאי לבצע את החפיפה תוך ניטור רמות הקומדין באופן עצמוני בעזרת מכשיר למדידת INR ולהגיע לרמה של סביב 2.5 אלה אם קיימת הוראה אחרת מה קרדיולוג שמכיר את הגברת או ועדיף בעזרת רופא המשפחה שבטוח מכיר את אשתך בקופ״ח. למעשה אפשר להתחיל את החפיפה כבר או לפחות לפנות לרופאים המתאימים. הדרך הנכונה ביותר היא לפנות לרופא שביצע את הניתוח ולהתייעץ איתו וגם במקביל עם רופא המשפחה בקופ״ח ובהקדם. מקווה שעזרתי מעט. בברכה, דר׳ ממלידר אבי

מנהל פורום בוטוקס ומילוי קמטים