הזרקת סיליקון בסנטר- מסוכן?

דיון מתוך פורום  בוטוקס ומילוי קמטים

09/07/2017 | 04:15 | מאת: ליאת

שלום רב, לפני כ8 שנים עברתי סדרה של הזרקות סיליקון בסנטר (כיום בת 29). אני יחסית מרוצה מהתוצאה ולא נראה שיש סיבוכים, אלא שלאחרונה התברר לי שלא נהוג להזריק סיליקון לאזור זה!! מידע זה מאד הלחיץ אותי- האם יכול להיות שבעתיד יהיו סיבוכים? גם אם במשך 8 שנים לא קרה דבר? תודה מראש

שלום רב, לצערי אני לא איש בשורות. האדמיניסטרציה האמריקאית לאוכל ותרופות (FDA) אסרה כבר במאה שעברה בשנת 1991 את ההזרקה של סיליקון/ שמן סיליקון לגוף בצורתו החופשית. למעשה השימוש בסיליקון מוגבל היום למשתלים עם מעטפת קשיחה הלא מאפשרת מגע ישיר בין הסיליקון לגוף! במגע עם הגוף הסיליקון החופשי מעורר תגובה היוצרת גרנולומות ואלו לעיתים נודדות. כשהסיליקון בא במגע עם ריקמת שריר לפעמים אפשר לצפות בתהליך שנקרא רבדומיוליזיס - פירוק ועיכול השריר כתוצאה מהימצאות הסיליקון. הסיליקון הוא חומר קבוע שאיננו מתפרק בגוף ולכן יכול תמיד לגרום לסיבוכים ותופעות לוואי כמו כל שתל/משתל קבוע. הדרך להוציא סיליקון בניתוח בלבד וגם אז מדובר בפעולה מורכבת ובעלת סיכויי הצלחה נמוכים. אז, כן .. מסוכן! לא סכנת חיים אבל לאישה צעירה שאסתטיקה חשובה לה מסוכן. הסיליקון המוזרק גורם לתגובות המתגברות במצבים של שינויים הורמונליים נורמטיביים במהלך החיים (לידות, הריונות וכו). רופאים מזריקים סיליקון גם בימינו למרות מחקרים רבים שהצטברו משום שעלותו נמוכה והתוצאה נשמרת לאורך שנים. חלקם טוענים שהם עושים זאת לטובת מטופליהם. הדבר המרגיע היחיד שאני יכול לומר הוא שאם במשך שמונה שנים את מרוצה אז אולי יהיה לך מזל גם בהמשך. מאחל לך שלא תדעי סיבוכים. בברכה, דר׳ ממלידר אבי 054-4435085

מנהל פורום בוטוקס ומילוי קמטים