בעיה מורכבת

דיון מתוך פורום  החלמה מסרטן

29/06/2012 | 10:44 | מאת: ירון

דוקטור נכבד שלום. אימי בת 68 לפני כשלוש שנים התגלתה אצלה קרצינומה בצוואר ללא אבחנה של מקור ראשי. היא נותחה בצוואר להוצאת הגרורה ויחד עם זאת בוצעה כריתה צווארית של וריד והוצאו מספר לא מבוטל של בלוטות לימפה. לאחר הניתוח היא עברה סדרה של טיפולי קרינה מפוזרת בכל איזור הצוואר מכיוון שלא נמצא המוקד. במהלך הטיפולים (בחלק האחרון) אימי לא יכלה לאכול/לשתות בשל העובדה שהקרינה גרמה לבצקות קשות בגרון, פטרת בלשון ועוד..., לאחר גמר טיפולי הקרינה התגלה שהקרינה פגעה גם במערכת הדנטלית ולכן היא נאלצה לבצע עקירה של כלל השיניים בפה. מאז סיום הטיפולים ועד היום אימי סובלת כאבים מפוזרים בגוף ולכן מטופלת בכמויות אדירות ומשונות של תרופות (בעצם כל רופא שאליו היא מגיעה מוסיף לה עוד סוג של תרופה לסל התרופות הבלתי הגיוני שכבר קיים לה). בנוסף מאז הטיפולים היא כמעט ולא אוכלת ולכן היא חלשה כל הזמן. בנוסף אנחנו שמים לב בצורה ברורה כי היא סובלת באופן ברור מבעיות זיכרון קשות, בעיות קוגנטיביות, ודיכאון. חשוב לציין כי היא עוברת בדיקות מעקב אצל האונקולוגית שמטפלת בה כמו גם בדיקות א.א.ג הדמיות בדיקות דם EMG וכו'. דוקטור נכבד אנחנו חוששים שמא חלק מהתופעות שאימי חווה נובעות מטיפול בכמויות גדולות של תרופות וזקוקים לרופא שיבדוק את אימי ויבדוק את הטיפול שהיא מקבלת על מנת לבדוק שהטיפול לא מוגזם מידי ולא עלול להזיק לה כבר יותר מהסרטן עצמו. אם תוכל להכווין אותי לאיזה רופא/רופאים עליי לפנות מכיוון שאני אובד עצות. בתודה מראש, ירון

בוקר טוב, אתה מוזמן לפנות למרפאת "מתחילים מחדש" ליום התייעצויות 03-9193333. בהצלחה, צחי

מנהל פורום החלמה מסרטן