החלמה מהקרנות

דיון מתוך פורום  החלמה מסרטן

15/12/2011 | 10:52 | מאת: שרית

שלום אבי בן 83 עבר חודש וחצי הקרנות מאסיביות (5 פעמים בשבוע) באיזור הלסת, מאחרי האוזן. כיום הוא כשבועיים אחרי הטיפול האחרון, הוא סובל מכוויות באיזור, נפיחות בחניכיים וכאבים ופצעים בחלל הפה. איך אפשר לעזור לו? אין לו תיאבון, בקושי רוצה לאכול, וכתוצאה מכך נורא חלש. מדובר על בן אדם שהיה מאוד פעיל לפני כן וחזק. קשה לראות אותו קמל. אנא עזרתכם. תודה שרית

שלום רב, לגבי נפיחות בחניכיים- בעיקרון מציצת קרח יכולה להקל גם על הכאבים וגם על הנפיחות.יש אפשרות גם למצוץ אננס מקופסאות שימורים- יש הטוענים שזה מקל על הכאב בחניכיים. אפשרויות נוספות הן שימוש בשטיפות פה עם תמיסות של משחי כאבים- לגרגר ולירוק- למשל להמיס אספירין במים לגרר את זה פעמיים- שלוש ביום ולירוק. עוד אפשרות- לקנות בבית מרקחת משחה להקלה בכאבי חניכיים של תיקות ( Tee gel) ולמרוח על החניכיים- זה קצת מרדים אותן. לגבי תיאבון- ניתן להשתמש באוכל קצת יותר מתובלן. לחילופין ניתן להוסיף לתזונה משקאות המכילים הרבה קלוריות וויטמינים ( כמו Ensure או Glucerna אם לאביך יש סוכרת), ולשתות אותם (עדיף לאחר קירור) וכך לספק את הצריכה הקלורית. עוד אפשרות - לבקש מהרופא לרשום לאביך Megace שזה חומר שגורם לתיאבון. זה על רגל אחת. בקשו פגישה אצל מישהו שעוסק ברפואה פליאטיבית- יש כזה שירות או המחלקה האונקולוגית בה אביך מטופל או במסגרת הקופה. שיהיה בהצלחה. צחי

15/12/2011 | 12:13 | מאת: שרית

מנהל פורום החלמה מסרטן