גרד בגוף לאחר ניתוח הסרת גידול

דיון מתוך פורום  החלמה מסרטן

03/02/2013 | 12:24 | מאת: דקלה

שלום רב, אימי בת 72 עברה ניתוח להסרת גידול אונה עליונה בריאה לפני כחודש וחצי. ברקע יש מיאלומה נפוצה במצב התחלתי מתון. מטופלת בארדיה 30 מ"ג פעם בחודש. מאז הניתוח בעצם אימי חווה גרד ותחושת שריםה בגוף. אין פריחה בגוף אלא תחושת גרד ושריפה. היינו אצל רופא עור ואתל מומחה לאלרגיות. כול הטיפולים ההיסטימניים למיניהם לא עזרו ויש לציין שיש שאפילו הרעו את המצב. בבדיקת דם שביקשתי IG-E יצא 244. אני מבקשת לדעת האם יכול להיות שהגוף לאחר הסרת בלוטות הלימפה שהיו קשורות לריאה הגוף (מערכת חיסונית) תוקפת את הגוף במחשבה שיש אלרגניים בגוף ולכן הגרד קיים. כול רופא שאנחנו הולכים לא מסוגל לקבוע מה הבעיה שדווקא מהניתוח יש את התופעה הזו. האם יש לך רעיון אולי מדוע יש תופעה כזו או רעיונות לפתרונות? תודה מראש

שלום רב, האם אמך התחילה עם טיפול תרופתי חדש לאחר הניתוח?- יכול להיות שהגרד כאן הוא תגובה לתרופה הזו . אפשרות נוספת היא שמדובר במה שנקרא תסמונת "פאראנאופלסטית" כלומר תסמינים ( לרוב עצביים- כמו נימול או גרד או צריבה) שיכולים להופיע על רקע הגידול עצמו - הסיבה למה זה קורה לא מובנת לחלוטין. בכל מקרה הטיפול צריך להיות עם סבון/ שמפו שומני ( לפחתת היובש שמחמיר גרד) וכן טיפול בתרופות שעשויות להקל על תסמינים של צריבה כמו תרופות הנקראות ליריקה. הייתי מציע שתפנו למרפאה לטיפול בכאב בקופה או בבית החולים שבו אתם מטופלים ושם ינסו לעזור לה. בהצלחה, צחי

מנהל פורום החלמה מסרטן