סרטן ושט - ניתוח לאחר טיפולים

דיון מתוך פורום  החלמה מסרטן

01/01/2013 | 12:15 | מאת: לאונל

שלום, רציתי לדעת האם יש לכם ניסיון עם חולי סרטן ושט(דרגה 3) שעברו טיפולים(כימיו, הקרנות וכד') ולאחר הטיפולים הגידול נעלם והחליטו לא לעבור ניתוח לכריתת הושט כמו שממליצים הרופאים כיום בארץ בגם במקרה שכן החליטו לעבור ניתוח לכריתת הושט(שני שליש), מה אפשרויות החלמה(לנו אמרו ש5 שנים הוא המקסימום "לשרוד" לאחר טיפולים וניתוח כזה). תודה מראש

שלום רב, הפורום נועד לתת מענה למחלימים מסרטן הסובלים מתופעות לואי, ולא נועד לתת חוות דעת מה הטיפולים המומלצים לטיפול בסרטן. בכל מקרה של החלטה מה הטיפול ההחלטה היא על סמך הידע הרפואי תוך "תפירת" הטיפול למטופל הספציפי.- זה תלוי בהרבה מאוד גורמים כמו גיל המטופל, האם הוא מעשן מחלות רקע, וכדו'. אני מציע שתפנה עם שאלות אלו לאונקולוג. לגבי הערכתך שאמרו לך "שהמקסימום זה 5 שנים"- מדובר בנתונים סטטיסטיים- ולכל סטטיסטיקה יש יוצא מהכלל. איש לא מבטיח החלמה של 5 שנים (זה עלול להיות פחות) ואיש לא אומר שלא יהיה בהכרח יותר (אפשר לחיות יותר)-זה תלוי בהרבה מאוד גורמים מדובר על מה הסביר מבחינה סטטיסטית ולמה פחות או יותר אפשר לצפות בהנחה שהטיפול יתרחש כפי שקורה בדרך כלל. שיהיה בהצלחה, צחי

מנהל פורום החלמה מסרטן