החלמה מסרטן השד והכליה בו זמנית

דיון מתוך פורום  החלמה מסרטן

25/12/2012 | 13:24 | מאת: מ.ס.

שלום רב אימי נתגלתה כחולה בסרטן השד והכליה במקביל (סרטנים שונים) לפני כחודשיים. מאז עברה שני ניתוחים להסרת הגידולים שהוכתרו בהצלחה. בינתיים היא סובלת מכאבים עזים (סובלת בנוסף מפיברומאלגיה המגיברים את עוצמת הכאב), ומקבלת רק אופטלגין וזידאר. למותר לציין, כי הכאבים תורמים לתחושות התסכול והמוגבלות שלה. בנוס, אני חוששת שהיא סובלת מדיכאון וחרדה, אך מסרבת ליטול רסיטל או תרופה טבעית (מוטיבו) לטיפול בכך. בעיקר היא חרדה שנותר לה זמן קצר לחיות כי מי שיש לו שני סרטנים נדירים במקביל בו זמנית - לוודאי יצוצו עוד סרטנים ובתוך זמן קצר. למעשה, יש רגעים טובים והרבה לא טובים ואני לא יודעת כיצד לעזור לה... ניסיתי למצוא מאמרים הסוקרים סטטיסטיקה של חזרת סרטן השד והכליה ללא הצלחה. אולי תוכל להפנות אותי לכאלה? כמובן, שארשום אותה גם למרכז שלכם, שנראה לי מדהים, לאחר שתסכים... מה אוכל לעשות בינתיים ????

שלום לך ותודה על שאלתך, לגבי הכאבים- אם אמך מטופלת רק באופטלגין הרי שיש עוד הרבה מאוד טיפולים שניתן להציע לה כנגד הכאבים- החל מטיפולים ביוגה ושיטות הרגעות (אם אמך לא רוצה כדורים) וכלה בסוגים מגוונים של טיפולים תרופתיים כנגד כאבים ועם קצת שיתוף פעולה מצד אמך ניתן לפתור לחלוטין את בעיית הכאבים שלה. אנא פנו לרופא המשפחה שלכם או למרפאה בטיפול בכאב (יש גם בקופות וגם בבית החולים בו טופלה אמך) וקבלו יעוץ מסודר לגבי סוגי התרופות נגד כאבים שיש היום בשוק. מרבית חולי הסרטן סובלים מכאבים וכמעט תמיד ניתן לפתור או להקל באופן מאוד משמעותי על הכאבים. לגבי הדכאון והחרדה- זו תופעה מאוד נפוצה בקרב מחלימים מסרטן- בערך 60-70% מהטופלים לסרטן עשויים לסבול מכך. גם כאן יש הרבה מאוד טיפולים יעיליםואפשר להקל מאוד על התחושות הללו- זה כמובן דורש שיתוף פעולה. הטיפול התרופתי בדכאון וחרדה מאוד יעיל היום וניתן להקל מאוד על אמך. חשוב שאמך תבין שמדובר בתופעה מאוד שכיחה- והעובדה שהיא מרגישה מה שהיא מרגישה לא עושה אותה "חולת נפש"- זו תופע מאוד נפוצה שיש לה טיפול תרופתי מצויין וחבל שאמך לא תקבל טיפול זה. אני מציע שתפנו לאונקולוג/ית או רופא המשפחה שלכם והם יוכלו להתאים לה בקלות טיפול טוב שיקל על התסמינים הללו. בעוד שבועיים הדבר היחיד שהיא תגיד הוא "למה חיכיתי כלכך הרבה זמן עד שהסכמתי לקחת את התרופות הללו? זה שינה לי את החיים. לגבי חזרה של סרטן שד וכליה- זה תלוי בגודל בstage בgrade של הגידול וכן בנתונים אחרים כמו המשקל של אמך וכדו' לכן לא אוכל להגיד היכן תוכלי למצוא חומר מסודר על הנושא. ולמען האמת זה לא רלוונטי- זה בערך כמו לנסות להוציא מאמרים על היעילות של אקמול נגד כאבי גב במקום לקחת אקמול כדי להקל עליהם. עזבו את הספרות הרפואית- גשו לרופא המשפחה או לאחות אונקולוגית או מרפאת כאב או לאונקולוג שלכם- הם יכולים להקל על אמך מאוד!!! שיהיה בהצלחה, צחי

מנהל פורום החלמה מסרטן