סתימת כלי דם

דיון מתוך פורום  רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)

09/05/2004 | 22:24 | מאת: שירי

בת 60, לאוחרונה אובחנה אצלי סתימה בזרימת הדם ברגל שמאל. אבקש לציין את העובדות הבאות: 1. איני סובלת מכולסטרול או סוכר. 2. אני מטופלת כחודשיים באספירין 100 מ"ג פעם ביום, ובפנטוקסיפלין, 400 מ"ג 3 פעמים ביום. בינתיים לא חלה הטבה משמעותית בכף הרגל, היא עדיין כואבת ונפוחה. 3. עקב מכה שקיבלתי בבוהן כף הרגל, התפתח פצע שטרם הגליד. בהמלצת רופא התחלתי למרוח שתי משחות, אך תהליך ההחלמה איטי. האם יש טיפול רפואי או תרופתי אשר יכול להאץ את תהליך הריפוי או למתן את תחושת הסבל (חשוב לציין, כי בשל הכאבים איני יכולה לישון למשך פרקי זמן ארוכים ואף נוטלת לעיתים כדור שינה). האם טיפול בתא לחץ יכול לעזור במקרה זה? בתודה מראש, שירי.

שלום לשירי, פצע קשה ריפוי בהגדרת משרד הבריאות הוא פצע שאינו נירפא לאחר חודשיים של טיפול מקומי. הוריית טיפול זו נמצאת בסל השירותים של משרד הבריאות לבדיקת איבחון מיוחדת ולטיפול תומך בתא לחץ במידת הצורך. במקרה שלך ניראה כי אכן הבעיה היא חוסר חימצון הרקמה על רקע הפרעות בזרימת הדם ועל כן כדאי להתחיל את הטיפול בהקדם. במקרה זה את צריכה לקבל הפניה מרופא הקופה לבדיקת מצב כלי הדם הקטנים וחימצון הרקמה ובמידה ותימצאי מתאימה ניתן יהא לתת לך טיפול משולב במרפאה לריפוי הפצע ותומך בעזרת נשימת חמצן בתוך תא הלחץ. - טיפול המאיץ את תהליך הריפוי וכאמור נמצא בסל השירותים! לפרטים נוספים את מוזמנת להתקשר - 048377851 או 048377812

מנהל פורום רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)