פיודרמה גנגרנוזום ולחץ אוויר

דיון מתוך פורום  רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)

29/12/2003 | 23:42 | מאת: גליתה

שלום. היתה לי פיודרמה [פצע כיבי עמוק [אוטו-אימוני] [שכואב כך ששום משכך כאבים לא עזר]] במשך כחצי שנה, ולאחר שהלכתי לים המלח לשבועיים - מקום עם לחץ אוויר שווה ערך לשהייה בת כמה שעות בתא לחץ, הפיודרמה עברה, ברוך השם. א.. מה... מה... שבדיוק אז התחיל החודש השלישי שבו לקחתי פורינטול 50 מ"ג [אימורן] ולכן אי אפשר לדעת בדיוק מה עזר. [יש עוד סיכוי שלא הלחץ אוויר אלא השמש, האוויר, הים, וכו'], בכולופן אני חושבת שזה שווה בדיקה.

שלום לגליתה, פצעים קשיי ריפוי על רקע מחלת העור פיודרמה גנגרנוזום אכן מגיבים הייטב לטיפול בנשימת חמצן בתוך תא לחץ. טיפול זה מאפשר להגיע לערכים גבוהים ביותר של חמצן ברקמות, ערכים (פי 20 מהנורמאלי) שלא ניתן בשום אופן להגיע אליהם אלא אך ורק בטיפול בתא לחץ. מכאן השהיה בים המלח אינה ברת השוואה במקרה הזה לטיפול בתא לחץ. עובדה נוספת היא כי הלחץ הברומטרי בים המלח כ - 400 מטר מתחת פני הים, אכן גבוה במעט - 800 מילימטר כספית מהלחץ הברומטרי בגובה פני הים שהוא כמובן 760 מ'מ כספית. בתנאים אלה אכן יש לחץ חלקי מעט גבוה יותר של חמצן אך בדרך כלל אינו מספיק לאפקט טיפולי ברוב המקרים הפתולוגים. קשה לדעת האם ריכוז החמצן המעט גדול יותר בים המלח הוא הגורם במקרה הזה, קרוב לוודאי כי שילוב כל הגורמים גם יחד תרמו במקרה שלך. נערכים מחקרים בנושאי הסגולות הרפואיות של השהיה בים המלח.

01/01/2004 | 15:49 | מאת: גליתה

תודה על תשובתך. נכון שהלחץ בים המלח גבוה אך במעט מהלחץ בגובה פני הים, אולם קראתי ששהייה בת שבועיים בלחץ כזה אמורה להיות שוות ערך לשעה אחת או שתיים בתוך תא לחץ [אם זכרוני אינו מטעני בקשר ליחס ביניהם]. הנקודה כאן היא שכנראה לא היו מאשרים למקרה הרפואי שלי שהייה בתא לחץ, בעוד שלים המלח - אין תנאי קבלה ומימון וכו'.

מנהל פורום רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)