טיפול בתא לחץ 5-6 שנים לאחר שבץ מוחי

דיון מתוך פורום  רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)

26/12/2015 | 23:08 | מאת: ע.ר.

ד"ר מלמד, שלום רב. אמי, בת 83, עברה ארוע מוחי לפני כ-5-6 שנים. השבץ פגע במרכז השפה שלה, בדיבור, קריאה ויכולת חשבונית. ההבנה והזכרון לט"א לא נפגעו. חשוב לציין שיש תנודות ביכולתה לשלוף מלים. היא מתחילה לאמר משפט עם מלים נכונות אך כאילו המוח "מתעייף" עד סוף המשפט והמלים הולכות לאיבוד. האם ניתן לנסות לטפל בה בתא הלחץ, למרות הזמן שעבר?

שלום לך, אכן בשנים האחרונות מתרבים המחקרים המוכיחים יעילות הטיפול ב HBOT בתא לחץ במקרי שבץ מוחי גם לאחר שנים מהאירוע. כל מקרה נבדק לגופו. ניתן היום לבצע סוג מסוים של הדמיה מוחית ולהשוואתה ל CT או ל MRI המראה הפגימה המוחית ולקבל מושג לגבי סיכוי יעילותו של הטיפול בתא הלחץ. במרכז תא הלחץ באסף הרופא - 089205194 או במרכזנו שבחיפה - 048377851 ניתן לקבל מידע נוסף בנושא.

מנהל פורום רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)