סחרחורות מתמשכות לאחר צלילה

דיון מתוך פורום  רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)

13/07/2015 | 07:26 | מאת: ורדית

שלום רב, בני נמצא כעת בקורס צלילה בתאילנד. לאחר 6 צלילות (2 האחרונות בעומק 18 מ'). 3-4 שעות לאחר הצלילה השישית, הופיעה סחרחורת שהלכה והתחזקה. בזמן מסאז' שעשה באותו יום, הסחרחורת התעצמה כולל דפיקות לב חזקות (אולי מלחץ..). משם הלך לקליניקה שם החלו זרמים בידיים. הסחרחורות יחסית נרגעו. מופיעות כשעושה פעולות. כרגע יש לו לחץ במצח, באזור הסינוסים ולחץ קבוע באוזניים. השאלה מה יכול לגרום לתופעות הללו? האם צריך טיפול רפואי? האם נכון לו להמשיך לצלול במצב הזה גם בעומקים לא גבוהים? תודה!

שלום לך ורדית, איני ממליץ להמשיך בצלילות לאור הסימנים שאת מתארת ! בנך חייב להיבדק על ידי רופא המבין ברפואת הצלילה. אמנם כנראה ומדובר בבעיית איזון לחצים שאינה חמורה וניתנת לפתרון לעיתים עם שימוש נכון בטיפות אף. אך יש לשלול בעיה אחרת העלולה להיות קשורה לבעיית דקומפרסייה, בעייה הניתן לשלול בבדיקה ולאחר תחקור מדוקדק ומקיף של שתי הצלילות האחרונות.

מנהל פורום רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)