צלילה עם חור בעור התוף שנסתם

דיון מתוך פורום  רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)

27/06/2015 | 11:31 | מאת: דוד

שלום, לפני כשנתיים עקב חבלה נוצרו לי 2 נקבים בעור התוף (אחד בכול אוזן). לאחר שקראתי את ההצהרה הרפואית לפני היציאה לקורס צלילה שאליו אני מתכונן לצאת ביום ראשון הקרוב, דיווחתי על הנקבים באוזניים. התבקשתי להביא אישור מרופא אף אוזן גרון, אך מכיוון שאני חייל הצלחתי להשיג בהתראה קצרה רק תור לרופא היחידה. לאחר בדיקה של רופא היחידה הרופא טען שאין נקבים באוזניים. מועדון הצלילה לא הסתפק באישור של רופא היחידה ודרש אישור נוסף מרופא אא"ג. רציתי לדעת אם יש סיכון בצלילה עם נקב שנאטם, אם כן מה הסיכון והאם יש צורך בבדיקה נוספת של רופא אף אוזן גרון. תודה מראש.

שלום לך דוד, נקב בעור תוף עלול לגרום למים קרים להיכנס לאוזן התיכונה בעת צלילה, דבר העלול לגרום לסחרחורת פתאומית. סחרחורת זו היא בדרך כלל קצרה ובמידה וזה קורה לצולל מנוסה הוא יודע כיצד להתנהג. לגבי צולל חדש ובוודאי לפני קורס, רצוי מאוד לוודא כי אכן יש איחוי מלא של עור התוף. יש להניח כי רופא היחידה יודע לאבחן זאת, אם יש ספק כדאי לפנות לרופא א.א.ג.

מנהל פורום רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)