צלילה עם מסתם דו עלעלי

דיון מתוך פורום  רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)

10/01/2015 | 11:27 | מאת: יוסי

שלום הבן שלי בן 30 מטייל בדרו אמריקה והתכוון לעשות קורס צלילה בימים הקרובים. לםני עשר שנים התעלף במהלך אמון צבאי ואובחן אצלו מום מלידה - מסתם אוןרטאלי בעל שני עלים. בריאותו תקינה ללא כל סיפטומיפ. בעל כושר גופני גבוה - עשה טרקים מאומצים בהימליה. האם יכול לעשות קורס צלילה בסיסי? האם יש מגבלות לעומק הצלילה? בתודה יוסי

שלום לך יוסי, איני ממליץ שבנך יעשה קורס צלילה לפני בדיקה מדוקדקת על ידי קרדיולוג מומחה המבין בצלילה. פגם מולד של מסתם אורטאלי דו עלעלי בצעירים אינו בדרך כלל מהווה בעיה אך עם הגיל, במיוחד מגיל 30 ומעלה גוברת הסכנה להיצרות ועל כן להביא לטשטוש ואפילו לאיבוד הכרה במאמץ. טשטוש או איבוד הכרה במים עלול לגרום לטביעה. ממליץ שבנך יחזור ארצה בשלום ויעבור את הבדיקות שעל פיהם תקבע כשירותו הרפואית לצלילה.

מנהל פורום רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)