צליל מוזר באוזניים אחרי צלילה

דיון מתוך פורום  רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)

05/11/2014 | 21:38 | מאת: אלון

שלום, סיימתי קורס צלילה לפני 3 שבועות. באמצע הקורס קצת הצטננתי והיו לי בעיות בפמפום. המדריך המליץ לי להשתמש באטמי אוזניים מיוחדים לצלילה וזה מה שעשיתי. בנוסף, לקחתי מידי פעם כדורי סינופד. האטמים באמת עזרו בפמפומים. אבל בנוסף כל פעם שעליתי למעלה אחרי צלילה היה לי קצת דם במסכה. המדריך אמר שזה בסדר אז המשכתי בקורס. אחרי שסיימתי את הקורס הרגשתי כמה ימים ש"סתומות לי האוזניים". אני משרת בצבא אז הלכתי לרופא צבאי, הוא בדק לי את האוזניים ואמר שהם נראות בסדר ( אין חור בעור התוף ואין דלקת ). ואמר לי לקחת סינופד וטיפות לאף שלושה ימים. עשיתי את זה ולאחר כמה ימים הפסיקה לי התחושה ש"סתומות לי האוזניים" אבל מאז כל פעם שאני בולע רוק יש לי צליל של "צקקק..." חזק באוזן. כבר כמעט שבועיים אני מרגיש את הצליל הזה באוזן, זה לא כואב, אבל זה נורא מציק. אני מנסה לקבוע תור לרופא שוב, אבל ייקח לפחות שבוע עד שאני אגיע לרופא ( בגלל שאין לי חום זה נחשב לא דחוף ). יש משהו בינתיים שאני יכול לעשות? כדאי אולי לנסות להמעיט בבליעת רוק, או להפך? תודה

שלום לך אלון, השתמש עכשיו בטיפות אף המיבשות את הריריות הפה והאף וגורמות לפתיחת המעברים בין חלל הפה והאף לבין האוזן התיכונה, פעולה המאפשרת איורור האוזן התיכונה. יתכן והבעייה תפתר. איני יודע על איזה "אטמי אוזניים" המדריך המליץ לך, כללית אין להשתמש באטמי אוזניים בצלילה, שימוש באטמים בצלילה עלול לגרום לנזק לעור התוף. יתכן ויש המצאה חדשה שאיני בקי בה ועליה המליץ לך המדריך. דם במסכה מצביע בדרך כלל על בעייה בשיויון הלחצים בסינוסיים, אם הבעיה מלוווה בכאב תוך כדי קושי באיזון הלחצים בצלילה אין להמשיך לצלול עד פתרון הבעיה.

מנהל פורום רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)