טיפול בתא לחץ עקב איבוד שמיעה

דיון מתוך פורום  רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)

21/08/2014 | 14:09 | מאת: יעל

שלום דר' מלמד, הפנו אותי מתא הלחץ באלישע להתייעץ איתך. בסביבות מרץ התחילו לי בעיות באוזן שמאל (התקפים של טנטון + אטימות של האוזן + אפיזודות קצרות של ערעור שיווי משקל וכו'). בדיקת שמיעה באפריל הראתה איבוד שמיעה קל בצלילים הנמוכים. המצב המשיך להחמיר עם התקפים חוזרים, ובדיקת שמיעה שערכתי ביוני כבר הראתה איבוד שמיעה בינוני עד חמור. האבחנה שנתנו לי אז הייתה או מנייר או זיהום ויראלי כלשהו של האוזן הפנימית. מאז ועד עכשיו טופלתי בפרדניזון פומי ללא הטבה, לאחר מכן קיבלתי זריקות סטרואידים לתוך האוזן, וגם זה לא עזר. בדיקת שמיעה מה-6 באוגוסט: SRT – 55, Discr=56%, DB=90. בהתייעצות אצל הרופא לפני יומיים הוא הציע לנסות טיפול בתא לחץ. בשיחת טלפון למחלקה שלכם באלישע הבחור אמר שתא לחץ עוזר אם משתמשים בו תוך 48 שעות מאיבוד השמיעה, אבל הציע להתייעץ איתך. מה דעתך? הרבה תודה מראש על התייחסותך.

שלום לך יעל, אכן במקרים אלה ואחרים יעילות תא הלחץ גדלה ככול שמועד הטיפל נעשה סמוך להופעת הפתולוגיה. יתכן ועדין למרות הזמן שעבר אפשר לעזור במקצת. התקשרי ביום ראשון למזכירתי תניא לפגישה דחופה. בנתיים שילחי סיכום מחלה לפקס - 048300055 אותו אקבל ביום ראשון. שבת שלום . יהודה.

מנהל פורום רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)