ניתוח בצינוריות הדמע בעיניים

דיון מתוך פורום  רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)

24/07/2014 | 20:57 | מאת: fischlera

שלום רב, לפני כשבוע ב 15.7 עברתי ניתוח בעיניים לפתיחת צינוריות הדמע ניתוח של כ- 15 דקות בהרדמה מקומית. במהלך הניתוח הוכנסו לי צינוריות סיליקון איתם נשארתי שבוע ולאחר שבוע 22.7 הצינוריות הוצאו. הניתוח עבר בהצלחה. לאחר שנתיים שבהם סבלתי מדמעות בלי פוסקות לאחר הוצאת הצינוריות הדמעות פסקו. שאלתי את רופא העיניים האם אני יכולה לשוב ולצלול והוא אישר בע"פ ואמר שאני יכולה לחזור לפעילות מלאה וסדירה. מכיוון שאני דייב מאסטרית ביקשתי ממנו שיאשר לי בכתב והוא סרב בטענה שאינו רופא צלילה. אך סיפק לי מסמך שבוא הוא כתב שיכולה לחזור לפעילות מלאה. מכיוון שאני דייב מאסטרית הגדלתי ראש והלכתי לרופאת צלילה בכדי לקבל אישור כתוב. רופאת הצלילה שהגעתי אליה עם כל המסמכים שאלה אותי האם עשיתי בדיקות כלליות והאם ביצעתי סטים של בדיקות כגון מאמץ בדיקות כלליות וכו'. הסברתי לה שאיני מדריכה ושאני מבקשת אישור לצלילה. היא טענה שאינה מכירה את הניתוח הזה והיא רוצה להתייעץ עם פרופ' הלפרין. בכל מהלך הבדיקה חשוב לציין שהיא חזרה מספר פעמים על הבדיקות הנ"ל. היא פנתה לספרים לראות האם יש משהו על הניתוח הנ"ל וציטטה לי מה עושים ומה הנהלים אומרים לגבי ניתוח של קטרקט, או בניתוחי לייזר, או ניתוח ברשתית ועוד ניתוחים שאין להם שום קשר לניתוח שעברתי. אחרי שבדקה אותי ואת הלב שלי ואת לחץ הדם והדופק היא לא נתנה לי אישור ואמרה שצריכה להתייעץ ועד שלא תקבל אישור מפרופ' הלפרין אני לא יכולה לצלול. מיותר לציין שהיא לקחה תשלום עבור העניין ואני נותרתי ללא אישור. יש ברשותי את האישורים הנדרשים וכל מבוקשי הוא לחזור לצלול ולדעת האם אכן יש לי סכנה בצלילה מבחינה בריאותית ומבחינת העיניים האם אני צריכה להמתין עכשיו שלושה חודשים או חצי שנה. למרות שרופא העיניים אמר שאני יכולה לחזור לצלול עוד באותו היום שהוציאו את הצינוריות. אני צריכה בבקשה אישור חתום שרופא צלילה מאשר לי לצלול. אשמח לתשובה

שלום לך, כללית, מזה זמן רב מאוד איני בקי במיוחד ולא שותף לנושאי המנהלה ורפואת הצלילה עליהם מפקחת "רשות הצלילה". לעצם נושא הניתוח שעברת, שגם אני איני בקי במדיוק בפרוצדורה ניתוחית זו, ניראה לי כי רופאת הצלילה שבדקה אותך היתה יכולה לטלפן לרופא העיניים שלך לברר במדויק מהות הניתוח ולקחת החלטה ! על פניו, לי ניראה כי לא צריכה להיות לך בעייה רפואית לחזור לצלילה. ניתן גם לצלצל לאחד משני רופאי צלילה שהם רופאי עיניים מומחים בכירים מאוד במחלקת עיניים ברמב''ם - דר' מיכאל גלבוע או פרופ' יצחק בירן, ניראה לי כי הם גם לא יגבו שכר על עיצתם הטלפונית. בהצלחה.

מנהל פורום רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)