צלילה והפרעות קצב

דיון מתוך פורום  רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)

13/11/2013 | 19:41 | מאת: רחלי

שלום רב. אני בת 33, בריאה. לפני קצת יותר משנתיים, במהלך הריון רביעי החלו הפרעות קצב ופלפיטציות מלוות באיבוד הכרה, האבחנה היתה בתחילה SVT ולאחר מכן, בבירור נוסף אצל פרופ' גליקסון (תל השומר) האבחנה שונתה לסינוס טכיקרדיה (מתועד עד 320 פעימות לדקה) טופלתי בקרדילוק 10 מ"ג, במהלך כל ההריון וחודשיים לאחריו. לאחר הפסקת הטיפול התרופתי ביצעתי מבחן מאמץ שהופסק לאחר זמן קצר ביותר עקב הגעה לדופק 190, נצפו VPB'S בכמות גדולה ביותר, גם בהולטר נצפו VPB'S, כפולים ומשולשים וטכיקרדיות קצרות עד 230. אקו לב תקין. כיום, אני מרגישה טוב, עם מעט פלפיטציות (לא נוראיות בכלל) בזמן מאמץ או סטרס . תחושה של פעימות מוקדמות מציקות שמתגברות במיוחד בחוסר שינה (עובדת משמרות לילה). ללא כל איבודי הכרה מאז הלידה. מאוד!!! רוצה לצלול שוב... פרופ' גליקסון הפנה אותי לשאול רופא צלילה בנוגע לעניין. אודה ואשמח ביותר לאישורך לצלילה =) יום טוב!

שלום לך רחלי, כללית, כצוללת בעבר את יודעת כי איבוד הכרה, או אפילו טישטוש קל בצלילה עלולים לגרום לשאיפת מים לריאות. על כן כל בעייה רפואית שעלולה להביא לידי כך יש לבודקה הייטב לגופו של עינין, תרתי משמע. ממליץ לך להיוועץ ולהבדק אצל קרדיולוג שהוא גם רופא צלילה. כזהו פרופ' אילן גולדנברג מבית החולים תל השומר - 035303068.

מנהל פורום רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)