פנאומוטורקס וצניחה חופשית

דיון מתוך פורום  רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)

08/07/2013 | 10:33 | מאת: צליל

שלום, בעלי עבר לפני 18 שנה ניתוח פנאומוטורקס. מאז בריא ולדעתי הוא לא נבדק אצל רופא ראות. אני רוצה להפתיע אותו ולעשות לו צניחה חופשית. יש הגבלות בנושא? צריך להיבדק לפני? תודה מראש, צליל

שלום לך, אם אכן מדובר בספונטניוס פניומוטורקס, כלומר פניומוטורקס שלא היה לו הסבר חד משמעי כמו חבלה, הרי רצוי מאוד שיעבור לפני צניחה חופשית תפקודי ריאות אצל רופא ריאות מומחה לספורט אתגרי במחד לצלילה, בבית חולים כרמל ביחידה לפולמונולוגיה דר יוחאי אדיר או דר אמיר אברמוביץ או דר ווילר בחיפה.

מנהל פורום רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)