טיפול בחולים עם אוטמים במוח ו או פרקינסון

דיון מתוך פורום  רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)

26/02/2013 | 09:57 | מאת: שמעון פרץ

לד"ר מלמד שלום. אימי בת 73 מאובחנת מזה כ 4 שנים כחולת פרקינסון. בשנה האחרונה חלה הידרדרות חזקה במצבה והיא אושפזה בביה"ח רמב"ם קיבלה pk-mertz לשיפור יכולת ההליכה ולצימצום הנפילות. באיבחון אחרון שנעשה על ידי פרופ' יהודית אהרון מנוירולוגיה נמסר שהיא כנראה סובלת מאוטמים רבים במוח שגורמים לתופעות פרקינסוניות. שאלותי : א. האם טיפול בתא לחץ בדומה לאוטמים אחרי ארוע מוחי יכול לעזור,לשחרר קיימים או למנוע עתידיים. ב. האם יש לכם ניסיון עם חולי פרקינסון שסובלים לבד מהרעד גם מנפילות רבות וכתוצאה מכך חבלות. ג. אמא לקראת שיחרור מבית החולים אם אכן הטיפול בתא לחץ עוזר, האם כדאי לבקש במכתב השיחרור משהו מיוחד כדי שהתשלום יהיה בהשתתפות קופ"ח כללית. תודה.

שלום לך שמעון, לגבי טיפול ספציפי בתסמונת פרקינסיון בתא לחץ, אין ניסיון לא בארץ ועד כמה שאני מכיר גם לא מדווח בספרות הרפואית המקצועית. לגבי הטיפול באוטמים במוח יש ניסיון וגם רציונאל והרבה חומר מקצועי ראוי בספרות, ראה מאמר סקירה - http://www.themedical.co.il/Article.aspx?itemID=1877 ופירסום בעתונות המקצועית שיצא לאחרונה המסכם ניסיון תא הלחץ מאסף הרופא בנושא: http://www.plosone.org/article/info%3Adoi%2F10.1371%2Fjournal.pone.0053716 לצערי עדין מצבי חולי נוירולוגים אינם נמצאים בסל השירותים לטיפולי תא לחץ. ליתר פרטים אתה מוזמן להתקשר - 048377851 או 048377812

מנהל פורום רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)