כאבים באוזן שמאל לאחר צלילה

דיון מתוך פורום  רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)

21/07/2012 | 21:04 | מאת: yosi

שלום דר אני נמצא בחופשה בברזיל עשיתי קורס צלילה לפני מספר ימים במהלך הקורס היה קושי בפמפום אוזן שמאל, השוואת לחצים בהעמקה הצלחתי לעבור את הקורס ללא כאבים בצלילות ולצלול לעומק 18 מטר ללא בעיות אמנם לקח לי זמן לפמפם כמעט בכל ירידה לעומק אך עם סבלנות ופמפום בעדינות הצלחתי להעמיק, לקחתי את הזמן עד שהרגשתי בנוח להעמיק עוד ועוד במהלך הקורס ועד לסיומו הרגשתי מצויין, ללא כאבים או סימנים מחשידים, אך למחרת הבוקר שאחרי סיום הקורס קמתי בתחושה של אוזן סתומה איני יודע להגיד אם האוזן סתומה אך זו התחושה, תחושה לא נוחה באוזן, תחושה שנמצא משהו באוזן אני שומע באוזן כרגיל ללא בעיות, יש רעש באוזן כמעט בכל בליעה, יש כאבים קלים לפעמים לא ראיתי רופא עדיין מכיוון שאני חושש מהטיפול שאקבל כאן מבקש התייחסותך למספר שאלות ממה אני סובל? מה יש לי באוזן? האם כדאי או לא לקבל טיפול בברזיל? בארץ אוכל לקבל טיפול בעוד שבועיים האם יש תרופה או דרך לטפל, להקל באופן עצמאי? תודה ויום טוב

שלום לך יוסי, כמובן שלא ניתן להתייחס ספציפית ללא בדיקה ! כללית הסיפור שלך מתאים לחבלת לחץ אמנם קלה באוזן התיכונה כתוצאה מנסיונות רבים של פימפום שבחלקם כניראה לא היה מוצלח במיוחד. המלאות שאתה מרגיש באוזן היא כניראה הצטברות גודש באוזן התיכונה כתוצאה מחוסר איוורור מספיק של התעלה המחברת את האוזן התיכונה לחלל הפה (הצינורית על שם אוסטכיוס). שים עכשיו טיפות אף ליבוש הריריות ולניקוז טוב של האוזן התיכונה, עשה זאת פעמים שלוש ביום, במיוחד לפני השינה זאת למשך יומים שלושה ולא יותר. במידה ואין הפרעה בשמיעה ואין טינטון כנראה החבלה הייתה קלה. אל תמשיך לצלול. לכשתבוא ארצה לך להבדק אצל רופא א.א.ג המבין בצלילה.

מנהל פורום רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)