סכנות מנשימה מוצאת

דיון מתוך פורום  רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)

21/08/2009 | 12:53 | מאת: גיל

שלום רב. השתתפתי השבוע במפגש של ריברסינג rebirthing. התהליך מתבצע ע"י שעה שלמה של שאיפות עמוקות ונשיפות מהירות, באופן תמידי וללא הפסקה. לא אכנס לתאור היתרונות עליהם מצהירים מעבירי הסדנא, ולדבריהם אין בכך שום סיכון שהוא. בעת התהליך חשתי כמו רבים אחרים שינויי חום/קור בגוף, חלק מהאנשים חשו סחרחורת כמו גם כאבים בגפיים ובלסת. כמי שצלל בעבר זכרתי שלעודף חמצן יש גם חסרונות ואולי אף סיכונים. לדעתי יש פשוט הצפה של הגוף בחמצן והרעבה של הגוף ב-CO2 והדבר מוביל לחוויות שונות. השאלה שלי היא האם יש סיכון בפעולה כזו ? תודה

שלום לך גיל, איני מכיר מפגשים מהסוג שאת מתארת, שאיפות עמוקות ונשיפות מהירות באופן תמידי וללא הפסקה כפי שאת מתארת (היפרוונטילציה) עלולות לגרום לשטיפת כמות גדולה של דו תחמוצת הפחמן מבועיות הריאה ומהדם, שטיפה שתגרום לירידה מעל ערך תקין מסוים של דו תחמוצת הפחמן בדם ועלולה להביא לשינויים בחומציות הדם ובמצב האלקטרוליטים שבו ובכך לגרום לתחושות שונות כמו סחרחורות נימולים בקצוות, כיווצים באצבעות ואפילו לאיבוד הכרה כתוצאה מהפסקת הנשימה במידה ועוצרים את הנשימה. היפרוונטילציה שכזו מאידך אינה מביאה ל"הצפת" הגוף בחמצן, כלומר לא ל"עודף חמצן" מעבר לצורך בתצרוכת המטבולית של הגוף בהתאם לפעילות הפיסיולוגית באותו זמן.

22/08/2009 | 02:53 | מאת: גיל

תודה על תשובתך. אבהיר שאין בפעילות הזאת הפסקת נשימה. האם לדעתך בקיום פעילות מסוג זה יכולה להיות סכנה או נזק כלשהם, לטווח קצר או לטווח ארוך ? תודה

מנהל פורום רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)