צלילה אסתמה מותר או אסור לעשות?

דיון מתוך פורום  רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)

01/06/2019 | 18:16 | מאת: איתי

אני בן 16, בגיל קטן היה לי אסתמה לא כרונית ולא בעייתית בכלל הייתי עושה ספורט תמיד,בשנים האחרונות יצא לי לעשות הרבה ספורט אירובי ולא חשתי כובד נשימה גם ברגעים הכי אינטנסיבים, לפני כחודש הסברתי לרופא המשפחה (זה שהיה שלי גם כשהייתי ילד) את המצב והוא רצה לשלוח אותי למכון ריאות לפני הצו ראשון לבדוק אם בכלל יש עוד אסתמה. אני רוצה לצאת לקורב צלילה והבנתי שיש עם זה בעיה ורציתי להתייעץ( עשיתי כבר צלילת היכרות בלי להצעיר על אסתמה ,חשוב לציין שלא הרגשתי בכלל שום קשר לקושי בנשימה או משהו כדומה למרות שהייתי מתוח בנושא הזה כי הפחעדו אותי לפני ) אשמח לתשובה במהרה !!! תודה מראש

שלום לך איתי, כללית, מצב של אסתמה כרונית אינו מאפשר עיסוק בצלילה! לגביך איתי, קרוב לוודאי שאינך סובל מאסתמה כרונית ועל מנת לקבל אישור רפואי לצלילה עליך לעבור תפקודי ריאות מלאים עם בדיקת תגר העשויה לשלול נטייה להתקף אסתמה. רופא ריאות יודע זאת. בהצלחה.

מנהל פורום רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)