נגישות
נגישות

דיקומפרסיה כאבים בידיים.

דיון מתוך פורום  רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)

03/11/2018 | 17:12 | מאת: מתן

שלום! אני בן 21 עשיתי קורס צלילה בהונדורס לפניי כשבועיים , התחלתי את הקורס התחלתי ועברתי בהצלחה לאחר מכן צלצלתי את הצלילה המתקדמת ל30 מטרים בפעם הראשונה הצלילה עברה בסדר גמור עם תחושה מוזרה קצת ביד שמאל לאחר היציאה מהמים לא הרגשתי את אותה תחושה מוזרה יותר. כעבור 12 שעות התחילו לי נימולים ביד שמאל ומעט ביד ימין פניתי לגורמים הרפואים פה שהיוועצו עם Dan האחראיים על תא לחץ והחלטה איתם קבעה כי יש לי דיקומפרסיה tipe 1 I. התחלתי טיפולים, הטיפולים הראשונים העבירו לי את הנימולים ,אך הכאב נשאר. אני רוצה לציין שהכאבים פחתו אך כאב לא עבר לי אלא אני מרגיש אותו במידה מועטה בסה"כ עברתי 7 טיפולים . הרופא המטפל בי החליט שיש לי גם וירוס שכנראה חליתי בו ( ציקונגוניה או דנגה) שהם וירוסים שיש להם כמעט אותם סימפטומים לdcs והגיש בדיקות דם .עקב שהיה לי כאבי ראש מאוד חזקים וחולשה כללית. בדיקת דם ראשונה: הגיע תקינה עם נראות לכמות לויקוציתים נמוכה שיש וירוס שהגוף מפתח או מסיים הגנה. בדיקת דם שנייה: תקינה לחלוטין כולל תוצאות של שתי הוירוסים תיקינות. אך בבדיקה גופנית נמצא שיש לי דלקת גרון וטופלתי באנטיביוטיקה והדלקת עברה. שאלתי היא כזאת אני עדיין סובל מתחושות דקירה בידיים וברגליים (לא תחושה בלתי נסבלת אך כואב) הרופא המקומי טוען שלאחר 7 טיפולים בתא לחץ יצאתי מהטווח סיכון הקרוב והרחוק ב100 אחוז. האם המצב הנוכחי שלי עם הכאבים מאפשר לי לטוס חזרה לארץ או שיש סיכוי שזה עדיין הdcs ולא כדאי לי לטוס? רצוי לי לעבור בדיקות נוסופות?אם כן מה? תודה מראש!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך מתן, ללא פרטים מדויקים על פרופיל הצלילה ופרטים נוספים , תחקיר שלא ניתן לעשותו במסגרת הפורום, לא אוכל לומר האם אכן מדובר בבעיית דקומפרסייה, מה שכן אוכל לומר שלאחר 7 טיפולים בתא הלחץ, ובהתחשב שהטיפולים נעשו על פי טבלאות טיפול מקובלות, אתה יכול לעלות לטיסה. במידה והתסמינים שאתה מתאר ימשיכו , כדאי לבצע בדיקה נוירולוגית ובמידת הצורך גם בדיקת MRI למערכת העצבים לפי המלצת הנוירולוג.

מנהל פורום רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)