נימולים קלים לאחר שבוע בעקבות צלילה חריגה

דיון מתוך פורום  רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)

11/10/2018 | 10:09 | מאת: שרון

עליה מהירה עקב בעיות באיזון . יום שני של צלילות. צלילה ראשונה באותו היום(עומק 20-22 מטר). בוצעה ירידה חזרה לעומק 9 מטר לכמה דקות ולאחר מכן עליה לגובה 3-6 מטר לכ15 דקות נוספות. הרגשה טובה ללא סימנים מיוחדים לאחר הצלילה. אחרי כשבוע , מדי פעם תחושות נימול קלות בכף רגל ימין ומעט גם בכף יד ימין עם חולשה קלה נקודתית ביד זו התופעות נמשכות כשבוע. האם יש להתיחס? תודה

שלום לך, עצם העובדה שהתסמונות שאתה מתאר לא החריפו במשך הימים מאז הצלילה , אתה יכול להירגע ואם בכלל הייתה פגיעה הרי היא קלה. על מנת להיות בטוח באבחנה מן הראוי לעבור תחקיר מדויק לגבי פרופילי הצלילה, זמן הופעת סימנים ועוד!, ממליץ לך לפנות לרופא צלילה באחד מהמרכזים, המכון לרפואה ימית בחיפה, תא הלחץ באסף הרופא , אלישע בחיפה או ביוספטל אילת לתחקיר ובדיקה.

מנהל פורום רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)