נימול באצבעות לאחר צלילות רדודות

דיון מתוך פורום  רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)

06/08/2018 | 17:33 | מאת: טופז

שלום דר ' מלמד אני חשה נימול בקצות 3 אצבעות מיום שבת( לפני 3 ימים). ביום חמישי בלילה חזרתי משבוע צלילות בו ביצעתי סה"כ 5 צלילות -כולן לעומק רדוד (8-10 מטר עם גיחה קצרה ל12-14 מטר) לפרקי זמן של עד 30 דקות ועם נייטרוקס 38%. שתי הצלילות האחרונות היו ביום חמישי ורק אחרי כ 3 שעות הפלגנו צפונה דרך כביש הערבה לכיוון ירושלים. אני בת 58 , צוללת ותיקה , שתיתי לרוויה במשך כל היום ,לא סבלתי מעייפות מיוחדת,בעלת עודף משקל. האם יש סיכוי כלשהוא לדקו? תודה על תשובתך המהירה.

שלום לך, כללית, תחילת נימול, אחרי 3 ימים מצלילות עם פרופילי צלילה רדודה יחסית ועוד עם ניטרוקס כפי שאת מוסרת, הנימול לא סביר שקשור לצלילה עצמה. כמובן לתת תשובה מדויקת יש לבצע תחקור מעמיק לכל פרופילי וזמני הצלילות וזמן מדויק להופעת התסמינים. עלולות להיות סיבות שונות לתסמונת זו שאינן קשורות בצלילה, פני לרופא המטפל.

מנהל פורום רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)