זיהום בפרך ירך

דיון מתוך פורום  רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)

11/02/2003 | 17:57 | מאת: ענת צילקר

אבי עבר ניתוח להחלפת מפרק ירך. לאחר 3 שבועות התברר שהוא סובל מזיהום במפרק (זוהה חיידק staph), הוא עבר שני ניתוחים נוספים לניקוי המקום והחדרת כדורי אנטיביוטיקה, בניתוח האחרון נילקחה תרבית מהעצם ועדיין אין תשובה. הוא מקבל 3 שבועות אנטיביוטיקה מסוג - vancomycin דרך הוריד, ואמור לקבל עוד 3 שבועות. לפני כן טופל באנטיביוטיקה שלא התאימה לחיידק במשך כ - 3 שבועות. מאז הניתוח ועד היום יש לו חום עד 38 מעלות. האם תא לחץ יכול לעזור לתהליך הריפוי במקרה כזה? האם יש לכם ניסיון במקרים דומים? האם יש ספרות מקצועית בתחום הזה? אשמח לקבל את תשובתכם בברכה ענת צילקר

שלום לענת, הטיפול בתא הלחץ שהוא טיפול נלווה ותומך בטיפולים אחרים במקרה זה, מאפשר מתן מינון חמצן גבוה ביותר לרקמה (פי 20 מהנורמאלי ). כמות אדירה זו של חמצן מגיעה לאזור הזיהום ועוזרת לשאר מנגנוני הגוף והאנטביוטיקה להלחם כנגדו. בדכ' טיפול משולב זה יחד עם כירורגיה מתאימה יעיל כאשר מדובר בזיהום כרוני בעצם (אוסטאומיאליטיס), במקרים עם תותב מלאכותי הנסיון קטן ומוצלח פחות. ב שמונה חולים שטופלו במרכזנו עם זיהום באזור התותב, בארבעה מהם לא היה צורך להוציא את התותב בסיום הטיפולים המשולבים, כך שבמידה והזיהום אינו כללי ואפשר להמתין, מן הראוי לתת סיכוי לטיפול משולב עם טיפול בתא הלחץ. כמובן שכל מקרה ישקל לגופו בהתיעצות עם האורטופד המומחה.

מנהל פורום רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)