טיפול בתא לחץ ושיפור תוצאות IVF

דיון מתוך פורום  רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)

01/07/2017 | 23:54 | מאת: נורית

שלום, לאחרונה קראתי מס' מחקרים שנעשו בחו"ל על תרומתם של טיפולים בתא לחץ לשיפור הפוריות הן בהיבט של שיפור איכות הביציות והן בשיפור סיכויי ההשתרשות של עובר המופרה לאחר IVF. אשמח לכל חוות דעת או מידע בנושא. לא מצאתי שום התייחסות לנושא בארץ. תודה רבה

שלום לך נורית, אכן יש דיווחים מספר על מחקרים בנושא, רובם מחקרי מעבדה והדבר שנוי במחלוקת. עדין לא מקובל במרכזנו שבחיפה ועד כמה שאני יודע גם לא באסף הרופא. פרופ' שחר קול מנהל IVF בבית החולים אלישע בחיפה בקי גם בנושא תא לחץ וממליץ להפנות אליו את השאלה.

מנהל פורום רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)