כאבים באוזן לאחר קפיצה מצוק

דיון מתוך פורום  רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)

10/05/2017 | 04:05 | מאת: יורי

שלום רב ותודה מראש. לפני ארבעה ימים קפצתי מגובה של כתשעה מטרים למים (רשמית הקפיצה היא 14 אבל אני מעריך ב9 ) מייד עם היציאה מהמים הרגשתי סוג של הלם וכאבים חדים שהתכהו עם האדרנלין, במהלך הימים שעברו האוזן כאבה לי לסירוגין אך לא יחסתי לזה חשיבות. לפני יומיים עשיתי צלילת קסדות (4 מטר לכל היותר) והיא עברה חלק. אתמול האוזן התחילה להציק במהלך כל היום, (פעולות כמו לצלול בבריכה רדודה ולקנח את האף הכאיבו לי מאוד). עכשיו היתעוררתי משנת לילה בגלל כאב באוזן, ההרגשה היא שהאוזן סתומה וכל האזור מאוד רגיש למגע. לעולם לא צללתי. האם לדעתך התאור מצריך טיפול דחוף? אני נמצא כרגע בחופשה בפיליפינים ולא יודע איך להיתנהל, תודה.

שלום לך, רצוי מאוד שרופא יבדוק את האוזן , יתכן ונגרם נזק לעור התוף והרגישות המקומית מצביעה על אפשרות דלקת משנית. בינתיים יתכן וטיפות אף יאפשרו ניקוז טוב של האוזן התיכונה במידה והצטברו בה נוזלים. כאמור, לך להיבדק, רצוי רופא אף אוזן גרון.

מנהל פורום רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)