לימפוציטים נמוכים ואאוזינופילים גבוהים

דיון מתוך פורום  לוקמיה ואונקולוגיה ילדים

22/07/2015 | 09:52 | מאת: אלינור

שלום רב, בני בן 10 חודשים, בריא בד"כ, לאחרונה עשינו ספירת דם. ההמוגלובין יצא תקין 12.2 וכל התוצאות תקינות למעט: לימפוציטים 65.5 (67-77) %Eosinophils יצא 11 (0-3) Eosinophils (יחידות) - יצא 1.25 (0.3-0.5) חשוב לציין כי כמה ימים לפני הבדיקה הוציא שן ראשונה (אולי יכול להסביר את הלימפוציטים?). לפעמים יש לו מעין פריחה או אדמומיות בעור שחולפת מעצמה ויש לנו חתול בבית. האם יש מצב לאלרגיה והאם יש צורך לקבוע תור לאלרגולוג? המזכירה במרפאה של הרופא שלו אמרה שהכל תקין ואני עדיין מודאגת. תודה

שלום הממצא שאינו תקין הינו מספר איאוזונופילים מוגבר ממצא כזה יכול להיות קשור לאלרגיה אפילו אלרגיה עורית קלה ממליץ לחזור על ספירת דם בעוד כ4-8 שבועות ובהתאם לשקול יעוץ המטולוגי דרור

מנהל פורום לוקמיה ואונקולוגיה ילדים