שיעול מטריד

דיון מתוך פורום  לוקמיה ואונקולוגיה ילדים

12/04/2015 | 23:03 | מאת: יאנה

שלום, בני בן 8, קרוב לשלושה שבועות הוא משתעל. זה התחיל עם מחלה ויראלית של שיעול ונזלת, אך בשבועיים האחרונים זה שיעול שטחי יבש ללא ליחה, קל, אבל מה שמטריד בו זה התקיפות. מהרגע שבו הוא נרדם עד שהוא מתעורר בבוקר, הוא לא משתעל בכלל. לפי בדיקת שני רופאי ילדים מדובר בשיעול פסיכוגני, כי למעט השיעול הוא נראה בריא לחלוטין: הריאות נקיות, הגרון תקין, הוא כלל לא עייף, מתפקד כרגיל, תיאבון טוב וכו'. לפיכך, הרופאה לא מצאה לנכון אפילו לעשות צילום חזה. אני מוטרדת (כאמא די היסטרית, אני מודה) בעיקר בגלל מחלות קשות, ששיעול יכול להיות סימן להן. האם שיעול כזה מצריך בירור יסודי יותר? תודה רבה, יאנה

שלום השאלה היא בלפורום ריאות ילדים כרופא ילדים אני בהחלט ממליץ להשלים בירור לפני שקובעים שהשיעול הוא פסיכוגני דרור

מנהל פורום לוקמיה ואונקולוגיה ילדים