גנטיקה של מחלות דם

דיון מתוך פורום  לוקמיה ואונקולוגיה ילדים

21/03/2011 | 10:40 | מאת: מוקה

קראתי שבתחילת שנות החמישים החלו לחקור מחלות דם תורשתיות.כלומר את הגנטיקה שחל מחלות דם.המחקרים היו על עכברים שנולדו עם המחלה התורשתית וריפאו אותם ע"י השתלת מח עצם מעכברים בריאים. האם היום מטפלים בדרך זו בבני אדם במחלות תורשתיות שונות? אני מודה מאד כי הענין הזה מטריד אותי מאד. מוקה

שלום רב! אכן מדובר בנושא מרתק. כיום ניתן לרפא מחלות רבות הן מחלות דם והן מחלות תורשתיות אחרות ע"י השתלת תאי מח עצם בריאים מתורם מתאים. כפי שכתבתה בשאלתך ב3-4 עשורים האחרונים היו פריצות דרך מדהימות ומרגשות ואני בטוח שאנו רק בתחילת הדרך ביכול הריפוי ע"י טכנולוגיות שכאלו. ד"ר דרור לוין

מנהל פורום לוקמיה ואונקולוגיה ילדים