חוסר בויטמין B12

דיון מתוך פורום  לוקמיה ואונקולוגיה ילדים

13/08/2014 | 17:14 | מאת: גיא

שלום רב. סליחה שאני שואל את זה פה, אך לא מצאתי את הפורום של המבוגרים שאוכל לשאול שם את השאלה, אשמח אם תוכל לענות לי או לחילופין להפנות אותי לפורום המתאים. קוראים לי גיא, בן 28. מזה 3 שנים יש לי ויטמין B12 נמוך. ב2012 זה היה 211, לקחתי 3 חודשים כדורים ולאחר מכן זה עלה ל234. לפני כחודש עשיתי בדיקת דם נוספת וזה עכשיו 208 (מתחת לקו האדום). אני לא צימחוני ואני אוכל בשר על בסיס יומיומי. אציין שהCMV שלי טוב, וההמוגלובין שלי גם תקין. הכדורים שאני לוקח הם 1000 מ"ל ש סולגאר למציצה מתחת ללשון. מלבד התוצאה החריגה במקצת הזאת תוצאות הדם שלי תקינות מלבד URIC ACID ן-CK קצת גבוהים. הנחת היסוד שלי הייתה שזה בגלל שאני עושה כושר... בעבר עשיתי בדיקות לציליאק שיצאו שליליות. רציתי לדעת האם זה אומר שכנראה אצטרך טיפול לכל החיים? האם יש בדיקות מסויימות שאני צריך לעשות? איזה כדורים אתה הכי ממליץ? תודה מראש, גיא

גיא שלום אכן יש בעיה של B12. ממליץ לפנות לבירור ע"י המטולוג בהצלחה דרור

מנהל פורום לוקמיה ואונקולוגיה ילדים