האם ALL גורם לפגיעה בחוליות?

דיון מתוך פורום  לוקמיה ואונקולוגיה ילדים

28/03/2013 | 19:23 | מאת: תמרי

הבת שלנו סבלה מכאבי גב חריפים ולאחר אשפוז ובדיקות עלה חשד להיסטיוציטוזיס. בוצעה ביופסיה שתוצאותיה עדיין נבחנות. בינתיים החמיר מצבה והתגלה כי לשלוש החוליות שנפגעו הצטרפו עוד שתים. לאחר בדיקת מח עצם הודיעו לנו על אבחנה של ALL. שאלתי היא לגבי מידת הקשר בין המחלה - לוקמיה לימפוציטית חריפה - לפגיעה בחוליות עד כדי תמט. קראתי על כך שהמחלה מלווה בכאבים ולהתאים מתרבים במח העצם, אבל מה אומרת הפגיעה הזו בחוליות? תודה מראש.

שלום בכשליש מהילדים עם ALL יש תלונות/ממצאים של מערכת השלד/מערכת התנועה. נגעים בחוליות אינן אופיניים אך בהחלט אפשריים. רפואה שלמה דרור

מנהל פורום לוקמיה ואונקולוגיה ילדים