טסיות נמוכות בתינוק

דיון מתוך פורום  לוקמיה ואונקולוגיה ילדים

29/03/2011 | 18:57 | מאת: פלג

לאחר הלידה אבחנו לבן שלנו ספירת טסיות נמוכה. הוא הועבר באופן דחוף לפגיה וקיבל עירוי מיוחד. בשחרור מהפגיה שלחו אותנו ליעוץ המטולוגי דחוף! אסרו עלינו לערוך ברית מילה ללא אישור מיוחד מרופא. מה ההמלצה שלך? מתי זה צפוי לעבור? עד כמה מצבו מדאיג? מבקשים תשובה מהירה כי אנחנו בלחץ בכלל ומהדחיה של הברית במיוחד

פלג שלום ומזל טוב להולדת הבן! יש מספר נתוניים חיוניים בכדי שאוכל לענות לך באופן מקצועי. א. מה היתה ספירת הטסיות לאחר הלידה ( הכי נמוכה ) ומה מצב הספירות היום.האם יש בעיות אחרות בספירת הדם? ב.האם היו דימומים? ג. נתונים לגבי ההריון הלידה. פגות? בעיות לאחר הלידה? ד. בעיות בטסיות לאם? תרופות שהאם לוקחת? ה. בעיות בטסיות לילדים קודמים? כפי שאתה רואה יש נתונים רבים שצריך להתיחס אליהם בכדי לתת לכם יעוץ רציני. בכל מקרה ממליץ לפנות (טרם הברית) ליעוץ המטולוג ילדים מומחה. רפואה שלמה ד"ר דרור לוין

30/03/2011 | 17:07 | מאת: פלג

ד"ר לוין ! תוודה על התשובה המהירה והרצינית. הנתונים שלנו: הספירה הנמוכה ביותר של הבן שלנו היתה 32000 כבר ביום הראשון שהוא נולד. אמרו לנו ששאר בדיקות הדם בסדר. הטסיות אתמול 98000 (הוא כבר בן 5 ימים). לא היו דימומים שאני יודע עליהם ההריון של אשתי היה בסדר,לידה רגילה שבוע 39 וקצת ,לא היתה בעיה אחרי הלידה מלבד צהבת שטופלה במעקב צהבת. אנחנו לא יודעים על בעית טסיות לאשתי אין לנו ילדים קודמים. תודה לך. ושוב לשאלה הגדולה לגבי ביצוע הברית . תודה

מנהל פורום לוקמיה ואונקולוגיה ילדים