ספירת דם לילד בן שנתיים

דיון מתוך פורום  לוקמיה ואונקולוגיה ילדים

22/03/2011 | 22:50 | מאת: אמא

שלום, עקב חוסר תאבון וחולשה של בני בחודש האחרון עשינו לו בדית דם. על פי רופא המשפחה ישנה חריגה קלה בספירה הלבנה של בני. לפי הגרף התוצאה של הבדיקה הספירה של התאים הלבנים נמוכה מהנורמאל. רופא המשפחה חושב שיש לילד מחלה וויראלית ולכן הבדיקות שלו לא תקינות. האם יש מקום לבדיקות דם אחרות אולי שרופא המשפחה לא המליץ? האם לבני יכול להיות משהו אחר מכיוון שהוא חלש כבר תקופה ארוכה? תודה

שלום רב לאם המודאגת ! ספירה לבנה נמוכה יכולה להיות עקב זיהום וירלי אולם אני מבין מהשאלה שלך שלא היה חום או מחלה ברורה מלבד חולשה ובעיית תאבון. במצב שכזה היתי ממליץ להעמיק את הברור .ניתן להתחיל במספר ספירות דם אחת ל2-3 ימים במידה ואכן בספירות חוזרות יש ספירה לבנה נמוכה ממליץ לפנות ליעוץ מלא ע"י המטואונקולוג ילדים מומחה. רפואה שלמה ד"ר דרור לוין

מנהל פורום לוקמיה ואונקולוגיה ילדים