CPK גבוה בתינוק בן 11 חודשים

דיון מתוך פורום  לוקמיה ואונקולוגיה ילדים

10/12/2020 | 15:35 | מאת: חוששת

שלום, בני בן 11 חודשים. הופנה לבדיקת CPK כי חורג מאחוזון הגובה לגילו (כלפי מעלה). תוצאת הבדיקה הינה 234U/L כאשר טווח הנורמה מוגדר 20-200. האם זה יכול להצביע על מחלת ניוון שרירים? או על משהו אחר? דיברתי עם רופאת הילדים, והיא גם נשמעה לי מוטרדת מזה למרות שניסתה לא להסגיר את זה.

שלום וברכה אכן ערך מעל הטווח אבל לא מאד מוגבר כמו במחלות שריר ממליץ לחזור על הבדיקה במידה ועדין מוגבר ממליץ להתיעץ עם נוירולוג ילדים עדיף כזה שעוסק במחלות עצב/ שריר רפואה שלמה דרור

מנהל פורום לוקמיה ואונקולוגיה ילדים