עודף ברזל לפי רצפטור לטרנספרין

דיון מתוך פורום  לוקמיה ואונקולוגיה ילדים

02/12/2020 | 18:07 | מאת: רונן

בשל עודף ברזל בדם (192) לילדה בת 10 נערכה בדיקת דם חוזרת בה יצא הברזל תקין (94), הפריטין תקין (32) והטרנספרין תקין (289). אולם בדיקה נוספת שנקראת טרנספרין רצפטור יצא ערך נמוך 0.3 האם על אף הערכים התקינים האחרים זה אומר שיש עודף ברזל

שלום בבחינת משק הברזל יש מספר מרכיבים אשר צריך לבחון אותם ביחד ולכן חשוב שדיון כזה נעשה אצל המטולוג שבדק את הילד ומכיר את כל הסיפור הרפואי והמשפחתי. לשאלה שלכם לאור הכפריטין התקין תקין ברור שאין בשלב זה עודף ברזל. דרור

מנהל פורום לוקמיה ואונקולוגיה ילדים