ירידה דרסטית בברזל

דיון מתוך פורום  לוקמיה ואונקולוגיה ילדים

19/05/2020 | 18:53 | מאת: נועה

שלום רב, אני בת 36, בריאה בדרך כלל. רמת הברזל שלי בדם תמיד תקינה, לאורך כל החיים. מעולם לא נמצא אצלי ברזל נמוך. לאחרונה חשתי שלא בטוב והופניתי לבדיקות. התוצאות מראות כי רמת הברזל שלי היא 47 (בטווח של 60-180). יש לציין כי בבדיקות שנערכו לפני כ 9 חודשים רמת הברזל הייתה 92... הפריטין ירד גם הוא, אך עדיין בגבול הנורמה (28, כשהרמה המינימאלית בטווח הנורמה היא 10). האם יש סיבה לדאגה? מה יכולות הסיבות לירידה דרסטית כזו בברזל? תודה רבה

שלום בדיקת הדם לברזל חופשי בפלזמה היא בדיקה לא מאד מדוייקת. מדדי משק הברזל כמו פריטין וטרנספרין הרבה יותר חשובים. יש תנודות גדולות ברמת הברזל בדם בהתאם למה שאכלנו / או לא טכלנו יום קודם והרבה משתנים אחרים. לטעמי זה ממש לא שינוי משמעותי וברור שלא משהו דרסטי. ממליץ להמשיך לעקוב אחר משק הברזל כולו הרבה בריאות דרור

מנהל פורום לוקמיה ואונקולוגיה ילדים