תרומת דם ומחלות דם בתורם

דיון מתוך פורום  לוקמיה ואונקולוגיה ילדים

05/07/2011 | 11:27 | מאת: ענת

ד"ר דרור לוין שלום, אני בת 46. אחרי הלידה האחרונה שלי, לפני 14 שנים, היה לי מחסור גדול ב- B12 וקיבלתי זריקות. מאוחר יותר עברתי 2 אירועים מוחיים קלים והסתבר שיש לי בעיייה של קרישתיות ייתר (פקטור 5). כמו כן, מגיל 20 טופלתי בייתר פעילות של בלוטת התריס כשהיום, יותר מ-24 שנים אני מאוזנת בעזרת אלטרוקסין, ואספירין לבעיית הקרישה. האם אני יכולה לתרום דם? בתודה וברכה, ענת

שלום! ראשית ברכות חמות על הרצון והמוטיבציה לעזור לאחרים ולתרום דם! לשאלתך הדבר העיקרי שמפריע הוא הטיפול הקבוע באספירין אשר פוגע בתכונות הדם שלך (בעיקר בטסיות). מלבד זאת סיפור עבר של חסר B12 או תתפעילות של בלוטת התריס המאוזנת ממש אינם מעכבים. תודה על השאלה ועל הכוונה אבל... ד"ר דרור לוין

מנהל פורום לוקמיה ואונקולוגיה ילדים