שלום, אנמיה אצל ילד בן 9

דיון מתוך פורום  לוקמיה ואונקולוגיה ילדים

04/12/2018 | 10:47 | מאת: נוריתא

שלום רב, בני בן 9, בריא בד"כ, בררן מבחינת אוכל ולכן ביצענו בדיקות דם. פריטין - 15.2 ng/ml המוגלובין - g/dl 12.4 MCH - 25.8 pg MCHC - 31.8 g/dl MCV - 81.4 fL RBC - 4.79 M/ul HCT - 39% לפי הערכים אלה, האם יש להניח שהאנמיה היא כתוצאה מתזונה לקויה או שיש צורך בהמשך בירור? מעבר להעשרה תזונתית, האם בערכים כאלה רצוי לתת גם תוסף ברזל? תודה

שלום לילד אין אנמיה אבל יש חסר במאגרי הברזל כיצד לטפל? זה דורש הרבה נתונים אשר מתקבלים בפגישה רפואית סדורה בהצלחה דרור

מנהל פורום לוקמיה ואונקולוגיה ילדים