נקודות/כתמים סגולים בן 7 חודשים

דיון מתוך פורום  לוקמיה ואונקולוגיה ילדים

15/10/2016 | 13:57 | מאת: מיטל

היי הבן שלי בן 7 חודשים עוד מעט. אני חושבת שמגיל 3 חודשים בערך ראיתי מעין שטפי דם סגולים שנראים כמו נקודות או כתמים וזה תמיד מופיע באזור השוקיים. פריחה שבאה ואז נעלמת ושוב חוזרת. הוא עבר חיסונים, לא את כולם. לאחרונה התחלתי לדאוג ועשינו קצת בדיקות. לצערי הבדיקות של הקרישיות לא צלחו 3 פעמים כי כנראה לא עשו לו טוב. מה שכן ה iron שלו מאוד נמוך (18) כשהמינימום בטווח הוא 40. כרגע מקבל 10 טיפות ברזל בכל יום. לא יודעת אם יש קשר. אשמח לדעת ממה זה יכול לנבוע? תודה רבה מיטל

שלום נדמה לי ממדובר בשתי בעיות שונות 1. נטייה לדמם בעור מגיל צעיר 2. חסר ברזל הבעיה הראשונה מחייבת יעוץ המטולוגי , אין טעם לבצע בדיקות תפנו ליעוץ בכדי לקבוע תוכנית בירור מדוייקת. בהצלחה דרור

16/10/2016 | 15:08 | מאת: מיטל

מנהל פורום לוקמיה ואונקולוגיה ילדים