הגדלת בלוטות לימפה ושאר תסמינים

דיון מתוך פורום  לוקמיה ואונקולוגיה ילדים

02/06/2017 | 16:37 | מאת: נחמה

ד"ר לוין שלום, אתנצל מראש על ריבוי המידע אך המקרה של בני מעט סבוך. בני בן 3.3 ברקע רגישות ריאתית שכרגע בבירור וכמו כן בבירור אימונולוגי עקב תחלואה חוזרת שאינה מגיבה שבכל תחלואה נדרשים טיפולים חוזרים באנטיביוטיקה. בחודש פברואר בעת מחלה ככל הנראה על רקע ויראלי בבדיקת רופא נמצאה בלוטת לימפה מוגדלת מעט בצוואר בצד שמאל שלדעת הרופא היתה ככל הנראה על רגע אותה המחלה, הילד טופל בפברואר ב 2 מחזורי מוקסיפן ובעוד מחזור של אזניל. בחודש מרץ הבלוטה גדלה וכבר ניתן היה לראותה כלפי חוץ בבירור מול רופא ילדים נאמר להמתין עוד קצת ולראות מה יקרה. בסוף החודש צצה בלוטה מימין הרבה יותר גדולה שוב נעניתי כי צריך לחכות ולראות מה קורה איתה ויתכן כי שתיהן יעלמו. בחודש אפריל לבני היתה דלקת גרון עם משטח STREP A חיובי שטופלה במוקסיפן במשך 10 ימים. שוב עלה לבני החום שוב משטח חיובי טיפול באזניל ל 5 ימים. לאחר שבוע מתום הטיפול נלקח שוב משטח ששוב יצא חיובי. הפעם בהתייעצות מול זיהומולוג נמצא שככל הנראה הילד נשא של STREP A ולא חולה במחלה פעילה אך בשל עברו הרפואי ולמשנה זהירות ניתן אוגמנטיו למשך 10 ימים. התייעצתי עימו גם לגבי הבלוטות שהמשיכו לגדול שוב נעניתי שיש להמתין. עוד לפני שהסכמתי לתת את האוגמנטין פניתי לאימונולוג של בני לשאול את דעתו והוא אמר שלדעתו בני נשא ואין בכלל צורך לתת לו את האוגמנטין אך גם אין לו התנגדות נחרצת לכך. לגבי הבלוטות אותן הוא בעצמו בדק בסוף אפריל הוא טען כי יש לבצע US היות והילד לא היה חולה בפועל ובלוטות שלא מוקטנות לנוכח כל מחזורי האנטיביוטיקה וממשיכות לגדול כבר 3 חוד יש צורך בבירור. ביצענו השבוע US צוואר ואלו תוצאותיו: צוואר ימין - בלוטת לימפה ציר אורך 1.25, בזוית לסת ימין בלוטת לימפה ציר אורך 3.34 ציר רוחב 1.24. צוואר שמאל - בלוטת לימפה בציר אורך 1.06. בלוטת לימפה זוית לסת שמאל אורך 2.67 ציר רוחב 0.69. צוואר תחתון משמאל - בלוטת לימפה ציר אורך 0.97. יש לציין שמאפריל ספירת דם תקינה, רמות נוגדנים תקינות, ESR תקין. משבוע שעבר בני מתעורר בלילות מכאב ראש בקודקוד לכיוון צוואר, מתלונן ביום על כאב בטן באזור שבין הבטן לריאות. בימים האחרונים בני מתלונן על שמציק לו בבית שחי שמאל אין גירוי, אודם או חום אך לא הצלחתי לחוש בלוטה. אני מתנצלת על עומס המידע אך אני אובדת עצות ולא יודעת כיצד לעזור לבני

שלום אני שמח על השאלה המפורטת והנתונים הרבים מאד חשוב לי לבדוק הילד ולהתרשם מבלוטות הלמפה ממליץ לפני כל קבלת החלטה אופרטיבית כמו ביופסיה להתחיל ביעוץ של המטולוג ילדים בהצלחה דרור

02/06/2017 | 19:06 | מאת: נחמה

תודה על תגובתך המהירה דר לוין :) רק רציתי לשאול משהו נקודתי האם לדעתך כאבי הראש שלו שמעירים אותו יכולים להיות כתוצר של הבלוטות?

לגבי כאבי הראש ממש לא סביר שזה קשור דרור

מנהל פורום לוקמיה ואונקולוגיה ילדים