פענוח בדיקת דם ספירת דם נמוכה אצל ילדה בת 10

דיון מתוך פורום  לוקמיה ואונקולוגיה ילדים

19/05/2017 | 15:21 | מאת: נטלי

שלום רב ילדתי בת ה 10 סובלת כבר 4 ימים מחום 39.5 לסירוגין וכאבי ראש. אין כאבי אוזניים ,גרון , בטן...רק ראש וחום. נלקח בכל זאת משטח גרון ונמצא שיש חיידק ובנוסף בוצעו בדיקות דם ונמצאה תשובה חיובית למחלת הנשיקה. מה שמדאיג אותי זו ספירת הדם הנמוכה מדיי..הרי זיהום גורם לעליה בספירה הלא כך? מה יכול להיות הגורם לספירה זו והאם יש ממה לדאוג תודה

שלום זיהום בנגיף מחלת הנשיקה הן CMV והן EBV יכול להביא לירידה בספירת הדם בעיקר בשורה הלבנה הכי תוב שלחי את הספירה עצמה ואשמח להתיחס רפואה שלמה דרור

מנהל פורום לוקמיה ואונקולוגיה ילדים