וורידים ברגליים

דיון מתוך פורום  טיפול בוורידים, דליות ונימים

20/02/2011 | 10:01 | מאת: הדס

אני בת 32. יוצאת בעוד כחודש לטרק של חודשיים בו אסחוב כ-15 קילו על הגב.כחלק מההכנות אני צועדת כמה פעמים בשבוע עם משקל של כ-10 קילו על הגב. בימים האחרונים החלו לי כאבים בירך הימנית ונראה לי שיצא לי שם ווריד. הכאב מתגבר עם ההליכה ועובר אחרי כמה ימי מנוחה. מה אפשר לעשות כדי למנוע את הכאב בזמן הטיול? האם יש משחה/תרופה מומלצת?טיפול נוסף למניעה? מפחדת שייהרס לי הטיול בגלל הכאב הזה.תודה

21/02/2011 | 17:40 | מאת: ד"ר אלכסנדר קנטרובסקי

לא נראה לי שיש קשר בין הוריד הבולט לבין כאבים ברגל. חבלה במקום יכולה לגרום להופעת דליות ממוקמת אך לא מאמץ, שיכול לגרום להתרחבות זמנית של הוריד. הכאבים ברגל כפי שמתוארים מתאימים יותר למאמץ יתר. יעוץ מקצועי מיטבי ניתן לקבל אצל רופא ספורט (רצוי אורטופד שמתמחה בנושא). ככלל, הכאבים שמופיעים לאחר מאמץ יתר דורשים מנוחה ולא המשך מאמץ. כדאי לעשות הפסקה בהכנות לטרק עד יעבור הכאב. טיול נעים,

מנהל פורום טיפול בוורידים, דליות ונימים