טרומבוזה

דיון מתוך פורום  טיפול בוורידים, דליות ונימים

28/10/2012 | 13:15 | מאת: tata

מה התהליך לאדם שעבר לפני שלושה חודשים צינטור, נסע לחו"ל, ושם התנפחו לו הרגליים וגילו שיש לו טרומבוזה. האם הוא יאושפז לזמן ארוך בחו"ל תוך כמה זמן מותר לו לטוס הביתה תודה

29/10/2012 | 09:18 | מאת: ד"ר אלכסנדר קנטרובסקי

האם פקקת (טרומבוזה) היא בעורקים או בורידים? האם התהליך היה בעורקי הרגליים (החולה עבר צנתור), אז זמן האישפוז תלוי בטיפול שעליו לעבור: טיפול ע"י הרחבת הצרויות בכלי דם ע"י בלונים או הכנסת סטנטים או מדובר בניתוח מעקפים בגפיים תחתונות (אישפוז ארוך יחסית). במידה ומדובר בפקקת בורידי הרגליים (במיוחד בפקקת ורידית עמוקה – DVT) – יש צורך להתחיל בטיפול תרופתי בנוגדי קרישה ושמוש בגרביים אלסטיים. ברגע שמגיעים לרמה רצויה של קרישיות הדם – ניתן עיקרונית לטוס. אך האישור הסופי לטיסה הוא לפי מדיניות של חברות התעופה. יש לברר בחברה עצמה.

מנהל פורום טיפול בוורידים, דליות ונימים