אספירין

דיון מתוך פורום  טיפול בוורידים, דליות ונימים

27/04/2012 | 12:02 | מאת: ליאת

אמי סובלת שנים רבות מדליות, נימים ובצקות ברגליים. היא עברה הרבה טיפולים במכון מור של הזרקות קצף למקומות בהם יש סתימה של זרימת הדם. זה עזר חלקית. הרגל נפוחה לגמרי. פי 4 מאדם רגיל. הרגל שחורה... וכעת מכיוון שהנפיחות התפשטה מאחורי הברך ואי אפשר כבר לקפל אותה, היא עשתה צילום והרופא המליץ להתחיל לקחת אספירין. האם התרופה מתאימה לטיפול זה? האם היא מסוכנת? האם השימוש בה מגביל במשהו? (לדוגמה טיסות). לאיזה רופא מומחה היית מציע לפנות כדי לקבל חווד נוספת על שימוש בתרופה?

30/04/2012 | 08:39 | מאת: ד"ר אלכסנדר קנטרובסקי

א. אספירין היא תרופה שמומלצת לאנשים מעל גיל 50 כדי למנוע הופעת קרישי דם בעיקר בעורקים (לא כל הרופאים מסכמים עם המלצה הזאת). לתרופה יש השפעה מעטה אם בכלל על תהליכים בורידי הגפיים. ב. לתרופה תופעות לוואירבות המפורטות בעלון התרופה התופעות לוואי של נטילת אספירין כוללות דימום מדרכי העיכול ושטפי דם בעור. ג. נטילת אספירין במינון המקובל לא מגבילה שום פעילות פרט לספורט מגע. ד. יש לשקול אגידה אלסטית (גרב) במשך שעות היום. הייתי שוקל ביצוע של מיפוי דרכי לימפה בגפיים תחתונות במידה ודופלקס (סוג של אולטרה סאונד) של ורידי גפיים תקין. ה. יש לשקול הפניה למומחה בכירורגית כלי דם במרפאתו מבוצע דופלקס ורידי רגליים במקום.

15/06/2012 | 04:29 | מאת: Calvin

מנהל פורום טיפול בוורידים, דליות ונימים